MIR Sportmarketing bv

Sinds 1999

Al 24 jaar bewaakt Mirjam Langedijk de visie van MIR Sportmarketing.MIR boshut

Mirjam is een zeer ervaren en enthousiaste organisator van sfeervolle & high end wielerclinics en wielerevenementen. Daarnaast is ze sportmarketeer van succesvolle sponsorpartnerships binnen de (internationale) wielersport.

500 wielerclinics

Met veel plezier heeft Mirjam meer dan vijfhonderd fietsclinics met (ex)profrenners georganiseerd in binnen- en buitenland. Vele klanten komen jaarlijks terug. ‘Het is geweldig om voor waardevolle relaties een inspirerende fietsdag te bieden’.  Steeds meer bedrijven willen wielerclinics aanbieden aan zowel klanten, leveranciers als personeel, omdat ook steeds meer relaties op de fiets zitten. ‘Natuurlijk is het fijn om van klanten en deelnemers te horen dat onze wielerclinics met ex profs hoog worden gewaardeerd, dat inspireert ons ook.’

Tevens is Mirjam oprichter en organisator van 13 edities KlimClassic en 11 edities Gerrie Knetemann Classic. Tijdens deze twee wielerevenementen verwelkomde ze jaarlijks bijna 10.000 fietsers aan de start. In 2017 zijn beide Classics overgenomen en behoren nu tot de We-Are-Cycling serie van het Belgische Golazo.


Eind vorige eeuw

In de jaren ’90 was Mirjam actief in de opzet en uitvoering van fietsreizen, o.a. gravelroutes in o.a. Noord Amerika, Zuid Afrika, Marokko en Nieuw Zeeland. Jarenlang werkte zij voor Cycletours in Amsterdam. Als ervaren wedstrijdrenster en schaatsinstructeur werd ze gemotiveerd door de persoonlijke tips van profs. Zeker toen ze voor het eerst de Marmotte ging rijden en ex prof Steven Rooks haar in de Alpen wees op waardevolle klim- en daaltechnieken. Het liefst deelde zij deze bruikbare kennis met anderen. Het idee om samen met (ex)profs sportclinics te organiseren, heeft haar toen niet meer losgelaten. In 1999 startte ze MIR Sportmarketing.


Huidige ontwikkeling

Inmiddels zijn we 24 jaar verder en is MIR Sportmarketing zich verder gaan specialiseren in de wielersport en high end wielerclinics. De behoefte aan professionele fietskennis, -techniek en -beleving is alleen maar toegenomen. Steeds meer mensen ontdekken de (race)fiets. Daarmee is ook de behoefte aan gerichte training gestegen. In tijden dat grote groepen niet altijd live konden samenkomen, boden gerichte webinars van professionals en bijeenkomsten in kleinere gezelschappen, passende oplossingen. Het kon natuurlijk niet lang uitblijven dat iedereen weer ging samenkomen en met elkaar ging verbinden. De groepsaantallen zijn alleen maar groter geworden.


De wielersport inspireert én verbindt

Wielerclinics bieden een sympathieke, sportieve vorm van relatiemarketing.

‘Het is heerlijk om in deze ontwikkeling onze klanten in hun wielerbehoefte te voorzien. Daarnaast ervaren zij ook hoe goed hun gewaardeerde relaties op de wielerclinics reageren. ‘Met gelijkgestemden op de fiets in een prachtige (netwerk)omgeving, daarmee merk je hoe goed fietsen verbindt’. En niet zelden komen klanten terug.
Mirjam is trots op de samenwerking met een geweldig, deskundig TEAM (EX)PROFS die met plezier hun passie en oneindige wielerkennis delen. Een onmisbaar team, zij inspireren iedere deelnemer om een -nog- betere fietser te worden. ‘Van fietser naar wielrenner; we hebben al veel deelnemers deze groei zien doormaken.’


Aart Vierhouten

Uiteraard is ze ook trots op waardevolle -internationale- partners zoals de A.S.O., organisator van o.a. de Tour de France en Parijs–Roubaix en een aantal WorldTour Cycling Teams. De high-

Aart Vierhouten ©Joris Knapen -Jozzapics MIR Sportmarketing
Aart Vierhouten©Joris Knapen 

end hospitality mogelijkheden, bieden klanten het allerhoogste in de wielersport, dichterbij de heroïek en wedstrijdspanning kun je je relaties niet bieden.

Samen met haar partner, ex profrenner Aart Vierhouten, adviseren zij bedrijven op het gebied van wielersponsoring en relatiemarketingkansen binnen het professionele (internationale) wielrennen. Aart was in 2022 ploegleider bij World Tour UAE Team Emirates, thans directeur sportif bij Q36.5 Pro Cycling Team.


Wielerclinic & Privétraining

Als Aart zijn koersagenda het toelaat is hij aanwezig bij de wielerclinics, verzorgt de presentatie en begeleidt onderweg. Privétraining is op aanvraag mogelijk.
Via het contactformulier kunnen aanvragen voor Aart Vierhouten worden ingediend.

Hoi Mirjam en Aart,

Bedankt voor de inspirerende, leuke en heerlijke dag!
Op en top genoten en daarmee een hele mooie ervaring rijker. We gaan elkaar zeker weer tegenkomen.

Heel veel succes met alle mooie dingen die jullie doen!

Ralph van Aken

‘De wijze waarop Aart, Mirjam en het team de wielerclinic weten neer te zetten heeft grote bewondering achtergelaten. De spontane, ontspannen en toegankelijke manier waarop zij met deelnemers omgaan is werkelijk een sterk punt.’

Raf van Assche

Daikin

‘Fietsen is populair. Het is steeds makkelijker het event snel vol te krijgen. Klanten vragen of ze er volgend jaar weer bij mogen zijn.​

Lex Erades

COO , SLTN