MIR Sportmarketing bv

Sinds 1999

Ruim 20 jaar bewaakt Mirjam Langedijk de visie van MIR Sportmarketing.MIR boshut

Mirjam is een zeer ervaren en enthousiaste organisator van sfeervolle & high end wielerclinics en wielerevenementen. Daarnaast is ze sportmarketeer van succesvolle sponsorpartnerships binnen de (internationale) wielersport.

500 wielerclinics

Met veel plezier heeft Mirjam meer dan vijfhonderd fietsclinics met (ex)profrenners georganiseerd in binnen- en buitenland. Vele klanten komen jaarlijks terug. Bedrijven organiseren de wielerclinics voor zowel klanten, relaties als personeel. De wielerclinics onder begeleiding van ex profs worden hoog gewaardeerd, althans dat wordt regelmatig door de klanten gedeeld. ‘Het is geweldig om waardevolle relaties een inspirerende fietsdag te bieden’.

Tevens is Mirjam oprichter en organisator van 13 edities KlimClassic en 11 edities Gerrie Knetemann Classic. Tijdens deze twee wielerevenementen verwelkomde ze jaarlijks bijna 10.000 fietsers aan de start. In 2017 zijn beide Classics overgenomen en behoren nu tot de We-Are-Cycling serie van het Belgische Golazo.


Eind vorige eeuw

In de jaren 90 was Mirjam actief in de opzet en uitvoering van fietsreizen, o.a. gravelroutes in o.a. Noord Amerika, Zuid Afrika, Marokko en Nieuw Zeeland. Jarenlang werkte zij voor Cycletours in Amsterdam. Als ervaren wedstrijdrenster en schaatsinstructeur werd ze gemotiveerd door de persoonlijke tips van profs. Het liefst deelde zij deze waardevolle kennis met anderen. Het idee om samen met (ex)profs sportclinics te organiseren, heeft haar toen niet meer losgelaten. In 1999 startte ze MIR Sportmarketing.


Huidige ontwikkeling

Inmiddels zijn we ruim 20 jaar verder en is MIR Sportmarketing zich verder gaan specialiseren in de wielersport. De behoefte aan professionele wielerkennis, -techniek en -beleving is alleen maar toegenomen. Steeds meer mensen ontdekken de fiets. Daarmee is ook de behoefte aan gerichte training gestegen. En in tijden dat grote groepen niet altijd live konden samenkomen, boden gerichte webinars van professionals en bijeenkomsten in kleinere gezelschappen, passende oplossingen. Gelukkig komt inmiddels iedereen weer bij elkaar en zien we dat de groepen alleen maar groter zijn geworden. 

De wielersport inspireert én verbindt

Wielerclinics bieden een sympathieke, sportieve vorm van relatiemarketing.

‘Het is heerlijk om in deze ontwikkeling onze klanten in hun wielerbehoefte te voorzien. Daarnaast ervaren zij ook hoe goed hun gewaardeerde relaties op de wielerclinics reageren. ‘Met gelijkgestemden op de fiets in een prachtige (netwerk)omgeving, daarmee merk je hoe goed fietsen verbindt’. En niet zelden komen klanten terug.
Mirjam is trots op de samenwerking met een geweldig, deskundig TEAM (EX)PROFS die met plezier hun passie en oneindige wielerkennis delen. Een onmisbaar team, zij inspireren iedere deelnemer om een -nog- betere fietser te worden. ‘Van fietser naar wielrenner; we hebben al veel deelnemers deze groei zien doormaken.’


Aart Vierhouten

Uiteraard is ze ook trots op waardevolle -internationale- partners zoals de A.S.O., organisator van o.a. de Tour de France en Parijs–Roubaix en een aantal WorldTour Cycling Teams. De high-end hospitality mogelijkheden, bieden klanten het allerhoogste in de wielersport, dichterbij de heroïek en wedstrijdspanning kun je je relaties niet bieden.

Aart Vierhouten MIR Sportmarketing

Samen met haar partner, ex profrenner Aart Vierhouten, adviseren zij bedrijven op het gebied van wielersponsoring en relatiemarketingkansen binnen het professionele (internationale) wielrennen. Aart was in 2022 ploegleider bij World Tour UAE Team Emirates, thans directeur sportif bij Q36.5 Pro Cycling Team.